WERKWIJZE

Het vak keepen heeft de laatste jaren een enorme ontwikkeling doorgemaakt. Keepers worden een steeds belangrijkere factor in het team. Ze zijn geen eenling meer, maar behoren echt tot het team. Er zal in verschillende groepen worden getraind. Elke keeper traint bij de groep die bij hem of haar past, zodat elke keeper op zijn eigen niveau traint. Op deze manier train je om jezelf te ontwikkelen tot een betere keeper. Wij vinden het belangrijk dat een keeper zelfvertrouwen heeft en rust uitstraalt binnen het team. Daarbij behoort het element ‘Bewustwording’. Tijdens onze cursus zal je leren wanneer en waarom je bepaalde keuzes moet maken in het spel.

Wij trainen namelijk met het idee om drie enorm belangrijke elementen met elkaar te combineren. Deze zullen we toelichten.

POSITIONEREN

POSITIONEREN

Positie kiezen in het veld tijdens situaties van het spel. Tijdens onze training zal de keeper leren op elke seconde van het spel een positie te kiezen.

ACTIE

ACTIE

De actie is het moment wanneer je de bal ontvangt. Voorbeelden hiervan zijn: een terugspeelbal, een schot op het goal of een voorzet.

VOORTZETTING

VOORTZETTING

Nadat de keeper de bal heeft ontvangen, moet hij of zij het spel voortzetten door middel van een uittrap, uitgooi of inrollen.